29 apr. 2021

Cuvinte, la despărțirea de Corneliu Murgu.

     Au trecut mulți ani de când ne-am cunoscut. Și au trecut destui și de la ultima noastră întâlnire. Acum, în momentele în care șirul acestor ani se derulează în mintea mea, îmi dau seama de acuratețea amprentei clare și inconfundabile lăsate de tine pe destinele Operei Timișorene. Pe colectivele din cadrul acestei prestigioase instituții de artă și, nu în ultimul rând, pe gândirea și pe sufletul  generațiilor de spectatori care pe durata mandatelor tale succesive în fruntea Operei Naționale Române din Timișoara s-au configurat în ceea ce se poate defini astăzi ca publicul Operei.

Ai avut abilitatea de a importa, prin felul tău unic de a fi, acea plus-valoare cu care ai îmbogățit la rândul tău propriul bagaj al spiritualității timișorene, cu care ai pornit în lungile tale călătorii pe marile scene lirice ale mapamondului. 

Cred că nu doar eu, sau ministerul pe care îl reprezint astăzi, ci întreaga comunitate care a beneficiat de întâlnirile cu Tine și cu Opera ta, îți va rămâne veșnic recunoscătoare. Le a kalappal, drága barátom!


Acum, la momentul despărțirii,  îți urez drum bun în noua ta călătorie spre odihna veșnică, alături de Eternul Creator!

 CORNELIU MURGU (1948-2021)


                                                                                                                     

Niciun comentariu: