18 apr. 2021

 Am participat în această seară la gala de închidere a proiectului Respirăm Împreună, prin care comunitatea cântăreților de operă s-au implicat în recuperarea bolnavilor de Covid-19, prin acordarea unor sfaturi, însoțite de demonstrații practice privind reantrenarea respirației.

        

    Adevărurile mari încap in puține cuvinte. Valorile autentice

sunt dintre cele simple. Întreaga viată este și ea plasată între două …. respirații.

Inspir/expir - sunt două acțiuni pe care le facem instinctiv. De voie. Sau la nevoie:

când suntem in culmea fericirii sau a disperării. Nu există vreo activitate sportivă sau îndeletnicire în artele interpretative, în care antrenorul sau maestrul să nu înceapă îndrumarea tehnică cu aceste două recomandări: inspir/expir.

Impietarea acestor două … reflexe a devenit cel mai periculos război al omenirii.         Din acest motiv - pe cât de simplu pe atât de firesc - este lăudabila orice inițiativă care vine în ajutorul oamenilor care întâmpina probleme de respirație. Mă bucur nespus că sensibilitatea artistică conjugată cu experiența si măiestria tehnică, vin in sprijinul semenilor noștri. 

    Mă simt onorat să pot inspira împreună cu dumneavoastră iubirea si dăruirea. Binecuvântat fie acest demers în beneficiul acelora care se luptă pentru redobândirea frumuseților simple ale vieții: inspir – expir. 

 




Niciun comentariu: